De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Kwadratische vergelijkingen

 Dit is een reactie op vraag 92269 
Maar ik moet na het = teken een 0 hebben en niet 36 of iets anders.

Nisrin
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - maandag 24 mei 2021

Antwoord

Je kunt er ook dit van maken:
$$(x-1)^2-36=0
$$die kunt je ontbinden door de formule $a^2-b^2=(a-b)(a+b)$ te gebruiken.
Die geeft dan
$$(x-1-6)(x-1+6)=0
$$

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 24 mei 2021



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3