De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Pi of 2pi

 Dit is een reactie op vraag 92148 
2018 tijdvak 2 vraag 13

Tessa
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 8 mei 2021

Antwoord

't Zou handig zijn te vermelden dat het om VWO wiskunde B gaat...

Er staat in het correctievoorschrift:

$
\left| {\sin (2t)} \right| = \frac{1}
{2}
$ geeft $
2t = \frac{1}
{6}\pi + k \cdot \pi \vee 2t = \frac{5}
{6}\pi + k \cdot \pi
$

Dat klopt wel...!

$
\eqalign{
& \left| {\sin (2t)} \right| = \frac{1}
{2} \cr
& \sin (2t) = \frac{1}
{2} \vee \sin (2t) = - \frac{1}
{2} \cr
& 2t = \frac{1}
{6}\pi + k \cdot 2\pi \vee 2t = \frac{5}
{6}\pi + k \cdot 2\pi \vee 2t = 1\frac{1}
{6}\pi + k \cdot 2\pi \vee 2t = 1\frac{5}
{6}\pi + k \cdot 2\pi \cr
& 2t = \frac{1}
{6}\pi + k \cdot 2\pi \vee 2t = 1\frac{1}
{6}\pi + k \cdot 2\pi \to 2t = \frac{1}
{6}\pi + k \cdot \pi \cr
& 2t = \frac{5}
{6}\pi + k \cdot 2\pi \vee 2t = 1\frac{5}
{6}\pi + k \cdot 2\pi \to 2t = \frac{5}
{6}\pi + k \cdot \pi \cr}
$

Je ziet dat er absoluutstrepen staan. Dat is wel van belang. Als je die 'wegwerkt' krijg je 'vier oplossing', die je paarsgewijs bij elkaar kan bossen...

q92150img2.gif

Hopelijk is het nu helderder...

Zie Wiskunde B vwo 2018 tijdvak 2

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 8 mei 2021



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3