Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Substitutie en herleiden

 Dit is een reactie op vraag 92126 
Hoi,

Oh. Ik had op het sigma tekentje geklikt maar die heeft die schijnbaar niet gepakt. De d die in de formule staat is de sigma. Ik hoop dat u hem zo wel snapt!

Dus: y1 = sigma · x1, en x2 = sigma ·y2

Rick
Student universiteit - donderdag 6 mei 2021

Antwoord

Bijvorbeeld: stop y_1=\sigma x_1 en y_2=\frac1\sigma x_2 in de laatste vergelijking.
Dan krijg je twee vergelijkingen in de onbekenden x_1^2 en x_2^2:
x_1^2+2x_2^2=4 \text{ en } \sigma^2x_1^2+\frac2{\sigma^2}x_2^2=4
Die kun je oplossen.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 6 mei 2021



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics