De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Waar of vals beweringen

1) elke continue functie f:]a,b[$\to$R bereikt in minstens 1 punt een globaal maximum. Waarom is dit vals?
2) Elk lokaal maximum van een convexe functie is een globaal maximum.
3) Elk lokaal minimum van een convexe functie is een globaal minimum.
Waarom is 2) vals en 3) waar?

Alvast bedankt voor de hulp!

Jade L
Student universiteit - dinsdag 20 april 2021

Antwoord

Ik laat het bij een tweetal hints en een link

1) Ik zou zeggen de constante functie f(x)=57 heeft geen globaal maximum.
Verder kan je natuurlijk eens kijken naar het verloop van de functie f(x) = (1/x).sin(1/x) bijvoorbeeld op <0,1]. Maar ja dan bestaat dat niet voor x=0. Dat zal dus wel niet de bedoeling zijn.

2) Wat betekent convex voor afgeleiden en het tekenverloop?

Met vriendelijke groet
JaDeX

Zie Convexe functies

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 20 april 2021



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3