|
|
\require{AMSmath}
Integraal berekenen van oneven functie
Beste, Ik zit vast bij het volgende vraagstuk:
Zij f : R → R een afleidbare functie met continue afgeleide en f(8) = 9. Veronderstel dat f(4 + x) = −f(4 − x) voor alle x ∈ R. Waaraan is int(x*f'(x))dx met ondergrens 0 en bovengrens 8 dan gelijk? (mijn excuses, weet niet hoe ik deze integraal correct noteer op deze site)
Vermits f(x+4)=-f(4-x) en f(8)=9 is, is f(0)=-9. Ik weet dat de oppervlakte onder de grafiek voor x gaande van 0 tot 4, gelijk is aan de oppervlakte van x gaande van 4 tot 8. Hoe kan ik deze integraal verder oplossen?
Alvast bedankt!
ano
3de graad ASO - maandag 29 maart 2021
Antwoord
Twee opmerkingen om je verder te helpen:
Integraal van een product, dat vraagt hier om partieel integreren. Pas dat toe op $\int{}$x·f'(x) dx = x·f(x)|08 - $\int{}$1·f(x) dx Die laatste weet je want die oppervlakten zijn gelijk van 0 tot 4 en van 4 tot 8 maar bij de integraal wordt de ene negatief gerekend en de ander positief dus .........
Zou het hiermee lukken?
Met vriendelijke groet JaDeX
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 30 maart 2021
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|