De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Log in een formule oplossen naar afgeleide

Hallo, ik heb net een vraag gemaakt waar ik een deel niet van begrijp. Ik moest in de volgende vraag de afgeleide berekenen:

N = 1500 x log (2t+4) - 50 t.

Hier kwam uit 1500 x 1 / (2t+4)ln(10) x 2 - 50 als eerste stap naar het antwoord. Ik begrijp alles hieraan, behalve waarom er achter ln nog (10) komt. Waar komt die 10 vandaan?

Ik had zelf namelijk bij dat deel van het antwoord gewoon 1/(2t + 4) ln en daarachter x 2. Alvast bedankt

Luuke
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 16 maart 2021

Antwoord

$\log$ betekent soms $\ln$ maar soms ook de logaritme met grondtal 10.

$\dfrac{d^{10}\log x}{dt}=\dfrac{1}{x\ln 10}$.

js2
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 16 maart 2021



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3