Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Twee gelijkbenige driehoeken



Twee gelijkbenige driehoeken ABC en DAC hebben de zijde AC gemeenschappelijk. Driehoek ABC heeft een tophoek A van 20°, terwijl in DAC tophoek D van 100°.
  • Bewijs dat lengte AB = lengte BC + lengte CD

kiara
2de graad ASO - maandag 8 maart 2021

Antwoord

Misschien is het een idee om met de sinusregel BC en CD uit te drukken in AC. Je kunt dan laten zien van AC=BC+CD, maar omdat AB=AC geldt AB=BC+CD.

Zou dat lukken?Maar misschien is er dit wel een handiger methode:


mijkec76

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 9 maart 2021



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics