De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Weerstand

Het omgekeerde van de totale weerstand in een parallelcircuit is gelijk aan de som van de omgekeerden van de weerstanden. als nu 3 weerstanden parallel geschakeld zijn met R1= 8X, R2= 16X2 en R3= 8X2-32X, bepaal dan de totale weerstand.

Eline
2de graad ASO - dinsdag 23 februari 2021

Antwoord

Kun je even meegeven wat je zelf al geprobeerd hebt en waar het precies stropt? Mij lijkt het een kwestie van de omgekeerdes van de gegeven weerstanden op te tellen (op gelijke noemer brengen) en daarna de breuk om te keren.

js2
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 23 februari 2021



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3