De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Functies met 2 variabelen: ellips

Bij het herschrijven van de functie naar een canonieke vorm moet je de 16 onder het kwadraat brengen. Volgens de cursus is dit niet hetzelfde als kwadrateren. Wat betekent dit dan wel? De functie was: x2/16 + y2/9 = 1

Xander
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 11 februari 2021

Antwoord

Ik neem aan dat ze dit bedoelen:

$
\eqalign{
& \frac{{x^2 }}
{{4^2 }} + \frac{{y^2 }}
{{3^2 }} = 1 \cr
& \left( {\frac{x}
{4}} \right)^2 + \left( {\frac{y}
{3}} \right)^2 = 1 \cr}
$

Je schrijf de $16$ en de $9$ als een kwadraat, inderdaad...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 11 februari 2021



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3