De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Goniometrische vergelijking

 Dit is een reactie op vraag 91458 
Beste,
Ik snap niet hoe je aan die voorlaatste stap van die vergelijking komt. Moet het normaal ook geen twee oplossingen hebben?

Alvast bedankt

Sarah
3de graad ASO - zondag 31 januari 2021

Antwoord

Hallo Sarah,

Zie je dat de opgave:
cos(a+b)搾os(a) + sin(a+b)新in(a)    deze vorm heeft: 
cos( A )搾os(B) + sin( A )新in(B)
We vullen in:
A = a+b
B = a
Dan vinden we:
cos( A )搾os(B) + sin( A )新in(B) = cos( A  - B).     Hier is dat dan: 
cos(a+b)搾os(a) + sin(a+b)新in(a) = cos(a+b - a)
Aangezien (a+b - a) gelijk is aan (b), vinden we dus:

cos(a+b)搾os(a) + sin(a+b)新in(a) = cos(b)

Is het nu duidelijker voor je?

PS: als je reageert op een vraag, dan kan je beter op de button 'reageer' klikken in plaats van een geheel nieuwe vraag stellen. Dan weten wij waar je op reageert.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 31 januari 2021



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3