De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

K bepalen

hoii ik heb 2 matrices gegeven:
A = 1   2   k           B = 1  2  4
-4 k 0 3 1 6
2 1 4 k 3 2
Ik moest bepalen voor welke waarde(n) k geld dat det(A) = 30 en B inversiebel is. ik ben voor k √1/2 uitgekomen voor A en voor B dat k niet gelijk aan -1 mag zijn. Maar klopt dit wel? of is het antwoord alleen 1/2 = k

elke
3de graad ASO - donderdag 21 januari 2021

Antwoord

Beste Elke,

Je berekening voor $B$ klopt, altijd inverteerbaar behalve als $k=-1$. Voor $A$ moet je je berekening nog eens nakijken, je zou moeten vinden dat de determinant 30 is als $k=1$ of als $k=-1$.

Voor welke waarde(n) van $k$ is dan det(A)=30 én B inverteerbaar?

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 21 januari 2021



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3