De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Zonder absoluutstrepen

Ik snap deze opdracht niet.

Gegeven is de functie F(x)= x2/(x·|x|+1)
  1. Schrijf het voorschrift van f zonder absoluutstrepen.
  2. Leg uit dat de grafiek van f drie asymptoten heeft en geef daarvan vergelijkingen.
  3. Los exact op: f(x)$>$1/2x

Hans B
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 14 januari 2021

Antwoord

Hallo,

|x|=x als x$>$0 en |x|=-x als x$<$0
Dus voor x$>$0 wordt het voorschrift : f(x) = x2/x2+1 en
voor x$<$0 wordt het voorschrift : f(x) = x2/-x2+1
Je kunt het domein opdelen in twee deeldomeinen met ieder een ander voorschrift.
Voor x$>$0 heb je enkel een horizontale asymptoot en
voor x$<$0 heb je een horizontale en een verticale asymptoot.
Ok?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 14 januari 2021
 Re: Zonder absoluutstrepen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3