De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Herleiden, oplossen en de formule van een parabool

 Dit is een reactie op vraag 91329 
Ik heb het geprobeerd bij 1 maar daar kom ik niet uit:
n(n+4)-(n-1)(n+5)=
n2+4n-n2-n+5n-5=
8n-5

Maar toch is het fout. Wat doe ik fout???

Nisrin
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 13 januari 2021

Antwoord

's Even kijken:

n(n+4)-(n-1)(n+5)=
n2+4n-(n2+5n-n-5)=
n2+4n-(n2+4n-5)=
n2+4n-n2-4n+5=
5

De uitkomst is 5. Waarschijnlijk ben je gestruikeld over de -(n-1)(n+5). Je kunt de haakjes wegwerken maar zet dat dan nog even tussen haakjes, want die - die er voor staat telt voor het hele stuk.

-(n-1)(n+5) is dan -(n2+4n-5) en dat is dan -n2-4n-5.

Hopelijk helpt dat.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 13 januari 2021



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3