De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Wat is de restwaarde?

 Dit is een reactie op vraag 91267 
Bedankt voor de snelle reactie.
Ik ben een amateur en vraag de oplossing
  • lening 50000
  • 5% en 48 maanden
  • slotwaarde bv 20000
Vraag rente slotwaarde en berekening slotwaarde

AHJ
Iets anders - maandag 4 januari 2021

Antwoord

Je geeft nu tweemaal een verschillende opgave die ik voor jouw moet uitrekenen?
Wat je bedoelt met rente en berekening slotwaarde snap ik ook niet.

Als je het vaste af te lossen bedrag wil kennen gebruik je de formule in de link die ik je gaf. Dat kun je best zelf even proberen, dan kun je het meteen ook uitrekenen voor andere slotwaarden en of rentes:
$$b=\frac{(1-a)\cdot(X_0 \cdot a^t−X_t)}{a^t-1}$$$b$ is de gezochte aflossing.
$X_0$ is het beginbedrag.
$X_t$ is het eindbedrag (slotwaarde).
$a$ is de groeifactor per termijn. Als de termijn een maand is, bereken je die als volgt: $(\frac{p+100}{100})^{\frac{1}{12}}$, waarbij $p$ de rente in procenten per jaar is.
$t$ is het aantal termijnen.

Laat maar weten of het je zo lukt.

js2
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 4 januari 2021
 Re: Re: Re: Wat is de restwaarde? 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3