Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: omwerken deling met e-macht

 Dit is een reactie op vraag 9103 
als je dat uitwerkt krijg je
5,8501+j0,8205 = r=Ö(5,8501+j0,8205)=5,91
dan de stap weer terug naar de e-macht zie ik niet
ik zou erg geholpen zijn als u mij daar ook nog mee kan helpen.

Wouter
Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 28 maart 2003

Antwoord

Je wilt z = a + b·j schrijven als r·e^(F·j)
r bereken je met Ö(a2 + b2), dus niet zoals jij het opschrijft. Het antwoord verandert trouwens niet.
F bereken je met arctan(b/a), waarbij je nog p moet optellen als a een negatief getal is.

succes.
groet, Anneke

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 28 maart 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics