De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Oplossen van cirkels met voorwaarden

 Dit is een reactie op vraag 90888 
Goede morgen,

De beide vergelijkingen van cirkels zijn:
x2+y2+4x+4y+3=0 en x2+y2+6x+6y+13=0 wat in, mijn tekst misschien niet zo goed uitkwam. Het middelpunt van de cirkel ligt op de rechte y=x en niet op y=-x Fout van mij. Sorry.
Ik hoop dat met deze "nieuwe gegevens", U een beter zicht kunt krijgen op het probleem.

Een fijn weekend gewenst !
Groetjes

Rik Le
Iets anders - zaterdag 7 november 2020

Antwoord

De modeloplossingen kunnen allebei niet, want lopen niet door A(-4,1). Wel door het punt met coördinaten (-4,-1).
Ik vermoed dus dat de opgave was met punt A(-4,-1).

Dan kun je gewoon de werkwijze uit mijn eerste post gebruiken. Los daartoe deze tweedegraadsvergelijking op:

$(-4-t)^2+(-1-t)^2=5$

Je krijgt oplossingen $t=-2, t=-3$. De algemene cirkelvergelijkingen kun dan eens zelf proberen uit te werken.

js2
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 7 november 2020



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics