De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Afgeleide bepalen

 Dit is een reactie op vraag 90872 
Bedankt!
Dus de eerste oplossing f'(x) is de productregel en de 2de de kettingregel?

Stijn
Student hbo - woensdag 4 november 2020

Antwoord

Nee zo zit dat niet... 't Is een combinatie van de product- en kettingregel. De laatste regel is een kwestie van een handige volgorde. Misschien moet je er nog even op studeren?

Naschrift

$
\eqalign{
& f(x) = \cos (5x^2 ) \cdot \sin (x) \cr
& f'(x) = \left[ {\cos (5x^2 )} \right]' \cdot \sin (x) + \cos (5x^2 ) \cdot \left[ {\sin (x)} \right]' \cr
& f'(x) = - \sin (5x^2 ) \cdot 10x \cdot \sin (x) + \cos (5x^2 ) \cdot \cos (x) \cr
& f'(x) = - 10x \cdot \sin (x) \cdot \sin (5x^2 ) + \cos (x) \cdot \cos (5x^2 ) \cr
& f'(x) = \cos (x) \cdot \cos (5x^2 ) - 10x \cdot \sin (x) \cdot \sin (5x^2 ) \cr}
$

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 4 november 2020



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3