De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Inverse functie

f(x)= log1/2(1-(x/2))
1/2 is de log base
Kunt u aub mij zeggen hoe kan ik een inverse voorschrift bepalen?
Met vriendelijke groeten

Riffat
3de graad ASO - woensdag 28 oktober 2020

Antwoord

Met behulp van de defintie:
$$y=\log_{\frac12}\left(1-\tfrac x2\right)
$$betekent
$$\left(\frac12\right)^y = 1-\frac x2
$$of
$$2^{-y}=1-\frac x2
$$Dit kun je naar $x$ oplossen.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 28 oktober 2020



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3