De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hoe deze noemers vinden?

Hoe kan ik aan volgende vraag beginnen:
ik moet de vergelijkingen aanvullen, ik ga uit dat dit over een euclidische deling gaat met onbekende deler, gekende quotient en deels gekende rest.
Opgave is als volgt: (2x3-3x2+5x-3)/... = 2x - 3 + x+3/....
Hoe kan ik zelfs weten in welke graad de rest is?
Bedankt!

Thijs
3de graad ASO - dinsdag 13 oktober 2020

Antwoord

De deler zal wel $x^{2}$ zijn toch?

$\eqalign{
\frac{{2x^2 - 3x^2 + 5x - 3}}{{x^2 }} = 2x - 3 + \frac{{5x - 3}}{{x^2 }}
}$

De kunst is nu om van $\eqalign{
\frac{{5x - 3}}{x^2}
}$ iets te maken als $\eqalign{
\frac{{x + 3}}{{...}}
}$

Dat moet wel kunnen, maar wat is daar precies de bedoeling van?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 13 oktober 2020



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3