De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Exponentiële vergelijkingen met logaritmen

 Dit is een reactie op vraag 90509 
Maar hoe los je die andere twee dan op? Daar kun je toch geen macht van maken?

Hans B
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 20 september 2020

Antwoord

Bij de eerste had ik geschreven:
$3^{x-1}=12$ =$>$ $x-1={}^3\log{12}$ dus..
Als $x-1={}^3\log{12}$ dan is dus: $x=1+{}^3\log{12}$, toch?
We gaan dat verder niet meer proberen anders te schrijven.
Snap je?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 20 september 2020



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3