De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Welk getal is groter?

 Dit is een reactie op vraag 90332 
Maar hoe kan het 10-9 worden

Weet wel dat 1000:10 100:10 10:10 nul is

100-4 100:10 is 10 ik raak in de clinch

romeo
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - donderdag 13 augustus 2020

Antwoord

Als je machten van machten wilt berekenen kan je de exponenten vermenigvuldigen. Dat is vooral een kwestie van het toepassen van de rekenregels. Zie ook de andere vragen.

En 1000:10 is 100 en 100:10 is 10 en 10:10 is 1. Dat is geen nul dus ergens klopt er iets niet.

Maar als je wilt kan je 't ook zo zien:

$
\eqalign{
& 1000^{ - 3} = {1 \over {1000^3 }} = {1 \over {\left( {10^3 } \right)^3 }} = {1 \over {10^9 }} = 10^{ - 9} \cr
& 100^{ - 4} = {1 \over {100^4 }} = {1 \over {\left( {10^2 } \right)^4 }} = {1 \over {10^8 }} = 10^{ - 8} \cr}
$

...en hoe groter de noemer hoe kleiner de breuk...

Meer moet het niet zijn, dus hou vol...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 13 augustus 2020
 Re: Re: Welk getal is groter? 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3