De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vergelijking vlak

Beste

Mijn vraag is bepaal de vergelijking van het vlak dat door de snijlijn van 7x+4y+21=0 en 15y+7z+91=0 gaat en op afstand 5 van O ligt. Dit is hoe ik het heb geprobeerd.

Dus ik heb eerst de richtingsvector van de snijlijn bepaald. Om een vlak te bepalen heb jij 2 richtingsvectoren nodig daarom heb ik 2 punten op de snijlijn genomen voor mijn tweede richtingsvector.

Zo kon bepalen hoe mijn vlak ongeveer eruit ziet en door de voorwaarde d(vlak,O)=5 kon ik volledig mijn vlak bepalen. Is dit de juiste methode want mijn oplossing komt niet overheen met dat van mijn boek. Sorry voor de lange uitleg.

Met vriendelijke groeten
Rafik

Rafik
3de graad ASO - zaterdag 13 juni 2020

Antwoord

Jouw tweede richtingsvector is 'dezelfde' richting als de richtingsvector van de snijlijn. Dat kan niet goed gaan. Dat moet anders!

Wat dacht je van een vlakkenwaaier V door de snijlijn van twee vlakken en dan als extra eis:

$
d\left( {V,O} \right) = 5
$

Zou dat lukken!?

Zie De afstand van een punt tot een vlak

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 14 juni 2020



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3