De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Driezijdige vorm met diepte

Ik heb een vorm met rechte hoek. 1 rechte zijde is 3 cm, de andere 4 cm. De vorm is 1 meter lang, met de zijde van 3 cm als grondvlak. het einde van de vorm komt uit op de lijn van de rechte hoek.
  • Wat is het volume?

q89568img1.gif

Gert-J
Iets anders - donderdag 9 april 2020

Antwoord

Hallo Gert-Jan,

In de wiskunde heet zo'n figuur een piramide. Het driehoekje met rechthoekszijden 3 en 4 cm is het grondvlak, de afmeting van 100 cm is de hoogte. Het feit dat de piramide 'op zijn kant ligt' maakt voor deze wiskundige termen niet uit.

Voor de inhoud van een piramide geldt de formule:

Inhoud = 1/3稟穐

Waarin:
A is oppervlakte grondvlak
h is hoogte.

In dit geval is A = 1/2򉁬 = 6 cm2
dus:

Inhoud = 1/3򉼭00 = 200 cm3

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 9 april 2020



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3