Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Afstand punt tot lijn in een kubus

 Dit is een reactie op vraag 89506 
Ik weet niet in mijn boek staat dit voorbeeld ik heb 'het opgestuurd ik heb zoals zij de stappen gemaakt volgens dit voorbeeld.

Bij loodrecht op moet een maal teken staan sorry:
(-1,2,0)·(2-l,2l,0)
-2+l+4l=0 \Rightarrow l=2/5

Is deze opgave volgens dit voorbeeld te maken of moet ik u stap beter volgen?

mboudd
Leerling mbo - woensdag 1 april 2020

Antwoord

Dat kan ook, maar dan moet je 't wel goed doen...

\begin{array}{l} AQ:\left( {\begin{array}{*{20}c} x \\ y \\ z \\ \end{array}} \right) = \left( {\begin{array}{*{20}c} 2 \\ 0 \\ 0 \\ \end{array}} \right) + \lambda \left( {\begin{array}{*{20}c} { - 1} \\ 2 \\ 0 \\ \end{array}} \right) \\ P(0,1,2) \\ P'(x,y,z) = P'(2 - \lambda ,2\lambda ,0) \\ drager\,\,\,PP' = \left( {\begin{array}{*{20}c} {2 - \lambda } \\ {2\lambda - 1} \\ { - 2} \\ \end{array}} \right) \\ \left( {\begin{array}{*{20}c} {2 - \lambda } \\ {2\lambda - 1} \\ { - 2} \\ \end{array}} \right) \cdot \left( {\begin{array}{*{20}c} { - 1} \\ 2 \\ 0 \\ \end{array}} \right) = 0 \\ - 2 + \lambda + 4\lambda - 2 = 0 \\ 5\lambda = 4 \\ \lambda = \frac{4}{5} \\ \left| {PP'} \right| = \left| {\left( {\begin{array}{*{20}c} {1\frac{1}{5}} \\ {\frac{3}{5}} \\ { - 2} \\ \end{array}} \right)} \right| = \frac{1}{5}\sqrt {145} \\ \end{array}

Klopt als een bus!

Zie Afstand van punt en lijn

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 1 april 2020
 Re: Re: Afstand punt tot lijn in een kubus  



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics