De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Omrekenen grammen en milliliters

 Dit is een reactie op vraag 28130 
Ik heb 85,9 ml CO2. Hoeveel gram is dit?

Je Boy
3de graad ASO - donderdag 19 maart 2020

Antwoord

Volgens Wikipedia | Soortelijke massa van gassen is (onder standaard omstandigheden) de soortelijke massa van koolstofdioxide gelijk aan 1,97 kg/m3.

$
\begin{array}{l}
1,97\,\,\,kg/m^3 = \\
1,97\,\,\,g/dm^3 = \\
1,97\,\,\,g/l = \\
0,00197\,\,\,g/ml \\
85,9\,\,\,ml = 85,9\,\,\,ml \cdot 0,00197\,\,\,g/ml \approx 0,169\,\,\,g \\
\end{array}
$

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 19 maart 2020



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3