De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Parametervoorstelling en cartesische voorstelling

 Dit is een reactie op vraag 89296 
Ik heb nu in een stelsel voor x y en z de steunvector (dat punt) plus de gevonden richtingsvectoren gedaan. Dan heb ik 3 vergelijkingen in dat stelsel maar er is toch een rechte gevraagd en heb je geen 2 voorwaarden nodig? En hoe zet ik dit cartesisch?

Elena
3de graad ASO - zondag 8 maart 2020

Antwoord

Als het goed is heb je iets van de vorm:

$x= x_1+ ar$
$y= y_1+ br$
$z= z_1 + cr$

Dat is toch een parametervoorstelling van een rechte? Ik snap niet wat je precies bedoelt met '2 voorwaarden'.

Je kunt de parametervoorstelling van een rechte omzetten naar een cartesische voorstelling door de parameter $r$ te gaan elimineren. Dit gaat makkelijk want je kunt in elk van de vergelijkingen $r$ bepalen en die aan elkaar gelijk stellen.

Heb je dit niet in je lessen wiskunde geleerd (ik zie dat je in 3de graad ASO zit, en dan zou je dat toch geleerd moeten hebben)?

js2
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 8 maart 2020



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3