De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Tekenen van een 4-zijdige piramide

Ik weet niet wat ze precies bedoelen of anders gezegd hoe ze deze 4-zijdige piramide willen hebben bij de volgende opgave kan iemand me helpen ?

Geef een vectorvoorstelling uitgedrukt in OA=a, OC=c en OT=t van de dragers van de ribben AB, TB en TA van een 4-zijdige piramide T.OABC met A op de x-as, C op de y-as en T boven het midden van het grondvlak OABC. Het grondvlak is een vierkant gelegen in het xOy-vlak.

mboudd
Leerling mbo - donderdag 9 januari 2020

Antwoord

q88982img1.gif

Je zoekt steeds naar een geschikte steun- en richtingsvector.

AB = a + $\lambda$c
Dat ging nog wel...

TB = (a+c) + $\mu$...

En dan:
TA = a + $\rho$...

De vraag is nu kan je de richtingsvectoren bij TB en TA uitdrukken in a, b en t?

Probeer!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 9 januari 2020
 Re: Tekenen van een 4-zijdige piramide 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics