De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Oppervlakte tussen twee sinusoiden

 Dit is een reactie op vraag 88818 
Ik kom bij her tweede stuk bij integraal 0 tot 2pi tot 0. Kunt u mischien kijken of ik een fout maak bij het primitiveren?

mboudd
Leerling mbo - zondag 15 december 2019

Antwoord

Van regel 2 naar regel 3:6 je maakt van $+2\sin x$ ineens $-2\sin x$
Van regel 5 naar regel 6: $\sin\pi=0$ en $\cos\pi=-1$
Die tweede fout maak je aan het eind nog een keer en je vergeet aan het eind ook nog $\pi$ door $2$ te delen.
Het primitiveren gaat goed maar je werkt veel te slordig.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 15 december 2019



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3