De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Bewijzen dat een verzameling subset is van de ander

 Dit is een reactie op vraag 88459 
Als ik het goed begrijp zegt u onderaan:

Voor alle n element uit geldt: x $\ge$ 3 - 1/n impliceert x$\ge$3.

Maar ik weet niet hoe ik deze implicatie moet bewijzen aangezien het al fout gaat als we bijvoorbeeld n=1 kiezen. want x $\ge$ 2 impliceert toch nooit x$\ge$ 3?

Steven
Student universiteit - woensdag 18 september 2019

Antwoord

Nee, lees die voorlaatste zin nog eens goed. Er staat: als ($x\ge 3-\frac1n$ voor alle $n$) dan geldt ($x\ge 3$).
Er staat dus: als $x\ge3-\frac1n$ voor alle $n$ tegelijk, dan volgt $x\ge3$.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 18 september 2019
 Re: Re: Bewijzen dat een verzameling subset is van de ander 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3