Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Vergelijking met machten

 Dit is een reactie op vraag 88283 
Ik krijg als antwoord louter complexe geen reele getallen.

jan
Iets anders - woensdag 3 juli 2019

Antwoord

Dat lijkt maar zo; één van de antwoorden die Maple geeft is
\frac13\sqrt [3]{-4050+150\,i\sqrt {471}}+\frac {100}{\sqrt [3]{- 4050+150\,i\sqrt {471}}}
Dat kun je ook schrijven als
\frac13\sqrt [3]{-4050+150\,i\sqrt {471}} + \frac13\sqrt [3]{-4050-150\,i\sqrt {471}}
en daaraan kun je zien dat het antwoord reëel is (som van een getal en zijn complex toegevoegde). Voor de andere antwoorden die Maple geeft geldt hetzelfde; ze zijn reëel maar je kunt ze alleen in complexe vorm opschrijven.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 4 juli 2019



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics