De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Snijpunten

 Dit is een reactie op vraag 88270 
De snijpunten bereken je door de gevonden x-waarde in te vullen in cos(x) of sin(x) toch? Ik kom dan op:
sin(1/4 $\pi$ + k . $\pi$). Verder kom ik niet...

L.
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 26 juni 2019

Antwoord

Er zijn oneindig veel snijpunten. De x-coördinaten krijg je door verschillende waarden voor $k$ te nemen...

$
\eqalign{
& k = 0 \to \left( {\frac{1}
{4}\pi ,\frac{1}
{2}\sqrt 2 } \right) \cr
& k = 1 \to \left( {1\frac{1}
{4}\pi , - \frac{1}
{2}\sqrt 2 } \right) \cr
& k = - 3 \to \left( { - 2\frac{3}
{4}\pi , - \frac{1}
{2}\sqrt 2 } \right) \cr
& k = ... \cr}
$

Je kunt een waarde voor $x$ invullen in $y=sin(x)$ of $y=cos(x)$ om de bijbehorende $y$-waarde uit te rekenen.



Lukt dat? Je moet anders de stof nog maar 's bestuderen! Op onderstaande website kan je een samenvatting vinden.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 26 juni 2019



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3