Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Limiet bepalen

 Dit is een reactie op vraag 87962 
Zou het ook op een andere manier kunnen?

Max
Student universiteit - zondag 28 april 2019

Antwoord

's Kijken of het ook zonder l'Hopital kan:

\eqalign{ & \mathop {\lim }\limits_{x \to 0} \frac{{2x}} {{\root 3 \of {x + 27} - 3}} = \cr & Neem\,\,y = \root 3 \of {x + 27} \to x = y^3 - 27 \cr & \mathop {\lim }\limits_{x \to 0} \frac{{2x}} {{\root 3 \of {x + 27} - 3}} = \cr & \mathop {\lim }\limits_{y \to 3} \frac{{2\left( {y^3 - 27} \right)}} {{y - 3}} = \cr & \mathop {\lim }\limits_{y \to 3} 2y^2 + 6y + 18 = 54 \cr}

Dat kan. Helpt dat?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 28 april 2019



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics