De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Snijpunten

Je hebt de functies:

F(x) = 3 + 2log(4 - x)
G(x) = 8 - 2log(6 - x)

De lijn x = p met p$>$0 snijdt de grafiek van f in punt A en de grafiek van g in punt B.
  • Bereken exact voor welke p geldt dat AB = 2
Hoe kan ik dit berekenen?

Sven
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 14 februari 2019

Antwoord

Je kunt dat berekenen door deze vergelijkingen op te lossen:

$
\eqalign{
& 3 + {}^2\log (4 - p) - (8 - {}^2\log (6 - p)) = 2 \cr
& of \cr
& 3 + {}^2\log (4 - p) - (8 - {}^2\log (6 - p)) = - 2 \cr}
$

Denk maar aan de grafieken van $F$ en $G$.

q87621img1.gif

Zou dat lukken?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 14 februari 2019
 Re: Snijpunten 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics