De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Een beeldgrafiek van f en de grafiek van g snijden elkaar in punt C

Je hebt f(x)=4+2log(3-x)
Translatie (q,0)
Je krijgt dan denk ik y=4+2log(3-x+q)
Deze beeldgrafiek van f snijdt g(x)=8-2log(6-x) in C met Xc=4.
De vraag is: bereken q.
Mijn vraag aan jullie is: hoe moet ik q berekenen?

Sven
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 13 februari 2019

Antwoord

Bereken $g(4)$ om $Y_c$ te bepalen. Vul het punt in bij $y=4+^2\log(3-x+q)$. Je kunt dan $q$ berekenen.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 13 februari 2019



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3