De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Re: Re: Poolvergelijking ellips

 Dit is een reactie op vraag 87512 
Hallo,
Stel cos(x)=(e+cos(y))/(1+ecos(y))
Hoe kan ik cos(y) in x uitdrukken?
Mvg,

Herman
Ouder - zondag 10 februari 2019

Antwoord

Begin met
$$
\cos x=\frac{e+\cos y}{1+e\cos y}
$$ kruislings vermenigvuldigen, $\cos y$ vrijmaken:
$$
\cos y=\frac{\cos x -e}{-e\cos x+1}
$$ en dan $\arccos$ toepassen.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 11 februari 2019
 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Poolvergelijking ellips 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3