De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hoek tussen 2 raaklijnen in een punt

Ik weet niet hoe je de bij de volgende opgave de hoek tussen twee raaklijnen in hun snijpunt berekent is dat het verschil van de 2 rc's of moet je de rc's op elkaar delen en dan de hoek van hun tangenten nemen?

Voorbeeld
Gegeven zijn de functies: f(x)=1/(x+3) en g(x)=x/(x+3)
Bereken in het snijpunt van de grafieken van f en g de hoek die de raaklijnen aan de grafiek van f en g in dit punt met elkaar maken.

Ik had al het snijpunt uitgerekend (1,1/4) en de rc 's ook in dit punt f'(1)=-1/16 en g'(1)=-3/16. Moet ik nu om de hoek vinden deze van elkaar aftrekken of elkaar delen?

mboudd
Leerling mbo - zaterdag 9 februari 2019

Antwoord

Nee. Je berekent met de tangens de richtingshoeken van de lijnen en neemt het verschil. Zie 1. lijnen en hoeken

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 9 februari 2019
 Re: Hoek tussen 2 raaklijnen in een punt 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics