De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Verloop van functies

 Dit is een reactie op vraag 87371 
Beste,
Ik snap wat u bedoelt maar wat Als ik de grafiek niet voor mij heb. Hoe kan ik dan de periode bepalen?
Alvast bedankt!
Met vriendelijke groeten
Elsa

Elsa
3de graad ASO - dinsdag 1 januari 2019

Antwoord

Dan kijk je even naar de termen in het voorschrift van de functie. $\tan$ en $\cot$ hebben allebei een periode van $\pi$. Dat betekent dat zij na een afstand van $\pi$ op de $x$-as opnieuw dezelfde waarde aannemen. Ook voor hun som zal dat dus gelden. (formeler: als $\forall x\in dom: \tan(x)=\tan(x+T)$ en $\forall x\in dom: \cot(x)=\cot(x+T)$ $\Rightarrow \forall x\in dom: \tan(x)+\cot(x)=\tan(x+T)+\cot(x+T)$ )

js2
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 2 januari 2019



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3