De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Vergelijkingen met dubbele hoek van de tangens

 Dit is een reactie op vraag 87016 
Daar had ik inderdaad ook aan gedacht echter moet het antwoord van cos(2$\Phi$) = ± x/√1+x2 zijn.

Zo ver ik weet kan je als je een rechthoekige driehoek gebruikt nooit op een ± antwoord komen aangezien de hoek 100% in het eerste kwadrant ligt.

Bram B
Student hbo - zondag 28 oktober 2018

Antwoord

Die zou je er dan bij kunnen bedenken.

Alternatief: doe wat je eerst wilde doen, kruislings vermenigvuldigen. Je krijgt dan $\sin2\phi = \frac1x\cos 2\phi$. Dat kun je invullen in $\cos^22\phi + \sin^22\phi=1$ geeft $\cos^22\phi(1+\frac1{x^2})=1$. Daar kun je het antwoord ook uithalen.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 28 oktober 2018



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics