De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Gemiddelde snelheid

Een chauffeur rijd 4 uur aan een gemiddelde snelheid van 90 km/u. Eerste uur 80 km, twee daaropvolgende uren 175 km. Hoe snel reed hij gedurende het laatste uur?

Gemiddelde is 90=(80+175+175+x)/4

Dan kom ik negatief uit?

Tim B.
1ste graad ASO-TSO-BSO - zondag 14 oktober 2018

Antwoord

't Idee is goed, maar de chauffeur reed het eerste uur 80 km en daarna in twee uur tijd 175 km. Er geldt dan:

$
\eqalign{
& \frac{{80 + 175 + x}}
{4} = 90 \cr
& x = 105 \cr}
$

Een kwestie van goed lezen!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 14 oktober 2018



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3