De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Modus en mediaan

Een enquete onder 61 personen met de vraag hoeveel dagen zij in de eerste week van mei de trein hebben genomen levert het volgende resultaat op:
Aantal dagen: 0  1  2  3  4  5  6  7
Frequentie : x 7 3 1 0 y 1 0
De vraag is: zoek uit wat x en y zijn als de modus 5 blijkt te zijn en de mediaan 1

Ik heb dat als volgt gedaan: De mediaan is 61 + 1 / 2 = 31. Dit betekent dat x = 24. Als x=24 is, dan is y: 61 - 1 - 1 - 3 - 7 - 24 = 25

Joost
Iets anders - donderdag 11 oktober 2018

Antwoord

Nummer $31$ moet bij de 1 terecht komen (mediaan), zodat $x=24$ en $y=25$. Als $x=25$ dan is de frequentie bij 5 gelijk aan $24$, maar dat kan niet want de modus was $5$. Dan lijkt het me verder prima. Wat is de vraag dan?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 12 oktober 2018



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3