De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Minimum van een cosinusfunctie

 Dit is een reactie op vraag 86640 
Jazeker, misschien heb ik de vraag niet duidelijk geformuleerd. Aan de hand van de afgeleide kom ik op acos(ax)=asin(ax). De eerste volgende stap in het antwoordboek geeft aan ax=$\frac{1}{4}\pi$. Ik vraag me af waar ze die $\frac{1}{4}\pi$ vandaan halen. Dat dit correspondeert met een bepaalde wortel is af te lezen uit de eenheidscirkel.

Studen
Student hbo - dinsdag 7 augustus 2018

Antwoord

Zie het vorige antwoord: als $ax=\frac\pi4$ dan geldt
$$
a\cos ax==\frac a2\sqrt2=a\sin ax
$$als gewenst.
Dat de uitwerking het zo snel doet komt, denk ik, omdat het hier om een meerkeuzevraag gaat: niet de vergelijking uitgebreid gaan oplossen maar de oplossing gebruiken die je uit het hoofd kent, die geeft een maximum van $\sqrt2$, dus het juiste antwoord zal wel c) zijn.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 8 augustus 2018



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3