De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Bepaal p, q en k

 Dit is een reactie op vraag 86635 
Ik snap hoe je aan P komt en min of meer hoe je aan Q =-2 geraakt maar ik begrijp niet hoe je die K gevonden hebt. Bereken je dat of kan je dat zien op de rekenmachine?

Jonath
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 7 augustus 2018

Antwoord

Wat dacht je van even nadenken? De enige mogelijkheid dat $f(x)$ niet gedefinieerd is is als $x=-k$; dat is de enige plek waar een verticale asymptoot kan optreden, aangezien die asymptoot bij $x=2$ moet liggen volgt dat $k=-2$ de enige mogelijkheid is. Die werkt ook omdat $\lim_{x\downarrow2}\frac1{x-2}=\infty$ en dus ook $\lim_{x\downarrow2}e^{\frac1{x-2}}=\infty$.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 7 augustus 2018



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3