De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Bepaal p, q en k

 Dit is een reactie op vraag 86626 
Misschien heb ik de oefening verkeerd genoteerd. Heeft deze grafiek een verticale asymptoot (px+q)·(1/ex)+k?

Jonath
Student Hoger Onderwijs België - maandag 6 augustus 2018

Antwoord

Bedoel je
$$
\frac{px+q}{e^x}+k
$$dan nee.
Of bedoel je
$$
\frac{px+q}{e^x+k}
$$dan soms, afhankelijk van $k$: als $k\ge0$ dan niet, als $k$ negatief is dan wel, als $x=\ln(-k)$ (maar dan moeten $p$ en $q$ wel zó zijn dat $p\ln(-k)+q\neq0$).

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 7 augustus 2018



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3