De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Bepaal p, q en k

Ik vroeg me af of er iemand deze oefening kan oplossen of helpen oplossen? Ik heb al soortgelijke oefeningen gemaakt maar bij deze kom ik er niet aan uit.
Alvast bedankt.

Bepaal p,q,k zodat functie f $\to$ R : x$\to$ (px+q)·(1/(e^(x+k))) de rechten y=5x+3 en x=2 als asymptoten heeft

Jonath
Student Hoger Onderwijs België - maandag 6 augustus 2018

Antwoord

Dat gaat niet lukken: de grafiek van
$$
(px+q)\cdot\frac1{e^{x+k}}
$$heeft geen verticale asymptoot, en dus zeker niet de verticle lijn $x=2$.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 6 augustus 2018
 Re: Bepaal p, q en k 
 Re: Bepaal p, q en k 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3