De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Laplacetransformaties

 Dit is een reactie op vraag 86620 
Ik stuur u een afbeelding met mijn berekening. Misschien kunt u mij aanwijzen waar ik de fout in ga.

Erwin
Student hbo - zondag 5 augustus 2018

Antwoord

De fout zit in de som van de meetkundige reeks: je begint te sommeren bij $k=1$ en
$$
\sum_{k=1}^\infty x^k = \frac{x}{1-x}
$$de vierde regel moet dus zijn
$$
\frac1s -\frac1s\cdot\frac{\frac{e^{-s}}2}{1-\frac{e^{-s}}2}
$$

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 5 augustus 2018



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3