De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Herleiden wortelvormen

4√63 - 3√28

Sanne
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 24 juni 2018

Antwoord

De truc is om de getallen 63 en 28 handig te splitsen en dan proberen of je daarbij een kwadraat te pakken kunt krijgen.
Voor 63 kom je dan vanzelf uit op 63 = 9 x 7 en die 9 is waarom het draait.

Dan krijg je: 4√63 = 4√(9 x 7) = 4 x √9 x √7
= 4 x 3 x √7 = 12√7

Doe jij nu hetzelfde met 28 = 4 x 7 en dat gaat je vast lukken.

Je eindantwoord zou dan 6√7 moeten worden.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 24 juni 2018
 Re: Herleiden wortelformules 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3