De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Een vliegtuig boven een bergtop

Ik snap de laatste, de 4e niet. Wilt u die uitwerken voor mij?

madelo
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - maandag 2 april 2018

Antwoord

Eerst maar 's een tekening:

q86007img1.gif

Hoe groot is h+k?

$

\eqalign{

& \tan 10^\circ = \frac{h}

{5} \Rightarrow h = 5 \cdot \tan 10^\circ \approx 0,882\,\,km \cr

& \tan 6^\circ = \frac{k}

{6} \Rightarrow k = 6 \cdot \tan 6^\circ \approx 0,631\,\,km \cr

& h + k \approx 1,5\,\,km \cr}

$

Naschrift
Er staan nu antwoorden bij.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 2 april 2018



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3