To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Limiet van breuk met wortelfunctie

Gevraagd:

\eqalign{\mathop {\lim }\limits_{x \to 3} \frac{{5 - \sqrt {x^2 + 16} }} {{3 - x}}}

Hoe bepaal je algebraïsch bovenstaande limiet? Graag met uitwerkingen!

Gr. Emade

Emade
Student universiteit - zaterdag 31 maart 2018

Antwoord

Er staat:
\lim_{x\to3}\frac{\sqrt{x^2+16}-5}{x-3}
Dat kun je op een paar manieren oplossen: teller en noemer met \sqrt{x^2+16}+5 vermenigvuldigen en na wat manipuleren zien dat x-3 uit teller en noemer weggedeeld kan worden; of herkennen dat hier de afgeleide van \sqrt{x^2+16} voor x=3 wordt gevraagd.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 31 maart 2018



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics