De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Oppervlakte

 Dit is een reactie op vraag 85831 
Bedankt voor het uitgebreide antwoord! Ik kom er alleen nog niet helemaal uit. Ik heb met de ABC formule berekend dat D=√9a2

Ik krijg dan dus x = 9-√9a2 / 6 en x = 9 + √9a2 / 6. Hoe maak ik dat kleiner? Want het is zo heel moeilijk om deze x in fa(x) in te vullen en er dan dus y uit te krijgen.

Kaylee
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 13 maart 2018

Antwoord

Hallo Kaylee,

Bedenk dat √(9a2)=3a. Dat maakt het invullen een stuk eenvoudiger!

Dan nog een belangrijke vergissing bij het invullen van de ABC-formule. Jij hebt voor B de waarde -9 ingevuld. Maar er geldt: B=-9a.

Maak bij gebruik van de ABC-formule altijd een net lijstje, en vervolgens heel zorgvuldig invullen, zeker wanneer je veel min-tekens hebt of -zoals hier- een parameter a. Foutloos invullen is lastiger dan je denkt!

Verder:
Let goed op gebruik van haakjes: Je noteert √9a2, dit zou zijn: 3a2. Maar je bedoelt: √(9a2), dit is gelijk aan 3a.
Dit geldt ook voor de vergelijking waarmee je x berekent. Je noteert:

x = 9-√9a2/6.

Maar je bedoelt:

x = (9-√9a2)/6.

Kan je hiermee weer verder?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 13 maart 2018
 Re: Re: Oppervlakte 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3