Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Een rentepercentage berekenen

 Dit is een reactie op vraag 40508 
Hoe kom je aan (p/100+1)=1,004123915?

juliet
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 28 december 2017

Antwoord

Om van \left( {\frac{p} {{100}} + 1} \right)^6 = 1,025 naar \left( {\frac{p} {{100}} + 1} \right) = ... te komen moet je links en rechts tot de macht \frac{1} {6} doen.

Je krijgt:
\eqalign{ & \left( {\left( {\frac{p} {{100}} + 1} \right)^6 } \right)^{\frac{1} {6}} = \left( {1,025} \right)^{\frac{1} {6}} \cr & \frac{p} {{100}} + 1 = {\text{1}}{\text{,004123915}}... \cr}

...lukt dat zo?
Je kan natuurlijk ook de reacties lezen bij een vraag. Dat wil ook wel 's helpen.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 28 december 2017



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics